ENERGETSKI ŠTEDLJIVO OSTAKLJENJE

Činjenica da se kroz prozore prema spolja izgubi oko 30 % toplotne energije kuće, utemeljuje pojačanu potražnju za visokom efikasnosti termoizolacionim prozorima. Kako bi prozori išli u korak s trendom koji diktira inovativna, visoko toplotna izolacijska, trostruka stakla, Internorm je svoje kapacitete proširio na treću liniju izolacijskog stakla, čime je postao najveći austrijski proizvođač izolacijskog stakla.

Toplotna izolacija između stakala
Vrlo tankim slojem premaza od plemenitih metala, koji se nanosi na površinu stakla, kao i plemenitim plinovima koji se ugrađuju u međuprostore prozorskih stakala, ostvaruje se značajne ušteda u troškovima grejanja prostora za život. Kao plemeniti plinovi koriste se argon i kripton koji imaju značajno manju sposobnost provođenja topline u odnosu na vazduh, čime se dodatno smanjuje gubitak toplote prema spolja. Različiti slojevi i strukture stakla određuju vrednosti toplotne izolacije stakla.

Toplotna izolacija s trostrukim staklom
Odlična izolacijska svojstva Internormovih prozorskih sistema s trostrukim toplotnim izolacijskim staklima u odnosu na dvostruka stakla pružaju do 40 % više staklenih površina uz jednake troškove grejanja.
Primenom ovih izolacijskih stakala znatno se smanjuje potrošnja energije uz istovremeno smanjenje troškova grejanja.

SOLAR + INTERNORMOVO ENERGETSKI EFIKASNO OSTAKLJENJE

Za Internormovo standardno staklo karakterističan je poseban premaz SOLAR+. Trostruko izolacijsko staklo pruža visoku toplotnu izolaciju ima ukupan faktor prolaza sunčevih zraka (g vrednost) koji se u toj meri može samo ostvariti primernom dvostrukih stakala. Zbog posebnog odnosa između toplotne izolacije (Ug) i faktora ukupnog prolaza sunčevih zraka (g vrednost), ova su stakla odlično prikladna za primenu u solarnoj gradnji. Posebno u hladnim mesecima se na taj način optimalno može iskoristiti solarna energija i stečena toplota se zadržava u kući. Visoka g vrednost optimizuje sticanje solarne energije
za pasivne kuće čak i ako položaj objekta nije najbolji i ako stakla objekta nisu usmerena tačno prema jugu.
Ovde griju prozori
Kod trostrukih stakala SOLAR+ je faktor ukupnog prolaza sunčevih zraka za 20 % viši nego kod standardnih trostrukih ostakljenja. Time se isto tako za 20 % povećava količina ostvarene solarne energije. Vaši prozori nude vam besplatno dodatno grejanje!
Prednost za zaštitu klime
Prozori od Internorma, koji štite klimu, ostvaruju zahvaljujući energetski štedljive tehnologije s tri stakla i inovativnom posebnom premazu SOLAR+ optimalne solarne prinose te garantuju maksimalnu toplotnu izolaciju. Time se istovremeno smanjuje emisija CO2 i SO2.
Više svetlosti – više sjaja: SOLAR+
Zbog visoke propusnosti sunčevih zraka prostori su svetliji, što je velika prednost posebno tokom zime.

Vrednosti toplotne i zvučne izolacije kod prozora zavise od veličini i izvedbi. Navedene vreednosti odnose se, kako određuje standard, na jednokrilne prozore veličine 1230 x 1480 mm i podizno-klizna vrata veličine 3800 x 2500 mm te na izvedbe koje su navedene u ispitnim certifikatima. Odstupanja u izvedbi i veličini mogu za rezultat imati drugačije vrednosti.

STAKLA

ODSTOJNICI ZA STAKLO


Internormov ISO-odstojnik ostvaruje najveću ukupni energetsku efikasnost prozorskog sistema. Odstojnici su također dostupni u verziji od aluminijuma.

SIGURNOSNA STAKLA


Sigurnosno jednoslojno staklo (ESG) daje veću otpornost na mehanička i toplotna opterećenja. Lepljeno staklo (VSG) omogućava zaštitu od provala kroz aktivnu i pasivnu sigurnost. Neraspadljivo staklo s čvrstim, elastičnim međuslojem osim toga daje vam i zaštitu od ozleda.

Vezano sigurnosno staklo neće se raspasti ni ako na njega delujete velikom silom.
Uobičajeno prozorsko staklo raspada se lako i time omogućava slobodan prolaz kroz prozor.